Middagen och festen kommer äga rum på Lilla Götafors i Mölndals Kvarnby. Innan middagen är det mingel och lite enklare tävlingar/lekar/utmaningar för de som vill och vågar.
Festen har ingen sluttid på kvällen (vi dansar till vi stupar!) tänk dock på att visa hänsyn till närboende om ni av någon anledning vistas utomhus på kvällen/natten.
Brudparet gillar att dansa och umgås och kommer därmed heller inte att avvika från festen i förtid. Gäster stannar så länge de önskar och orkar, vi är så glada för den tid vi får spendera med er.
Adress: Götaforsliden 15, 431 34 Mölndal
Ta dig hit:
Med bil
Från kyrkan kör ni söderut ner för backen och sedan rakt fram i rondellen. Följ Mölndalsvägen (senare Pixbovägen) till Kvarnbyn och sväng vänster in på Royens gata. Enligt google tar det ca 10 minuter att köra.
Från Göteborg följer ni E20 söderut mot Mölndal, ta avfart 67 i Mölndals centrum ta andra avfarten i rondellen (Pixbo, Rävekärr, Toltorpsdalen), håll höger mot Pixbo över Mölndals bro. Följ vägen mot Pixbo till Kvarnbyn.
Avgiftsbelagda parkeringsplatser finns på Royens gata alternativt i nedre delen av Götaforsliden (vid Kråkans krog).
Om Kvarnbyn:
Kvarnbyn är utpekad som riksintresse för kulturmiljövården som en välbevarad industrimiljö med bostäder och en lång historisk tradition. Mölndalsfallen och Kvarnbyn är ursprunget till Mölndals stad. Den kvarnby som legat på platsen sedan åtminstone 1300-talet utgör bakgrunden för platsens namn. Mölna är benämningen för vattenkvarn, och då kvarnarna i byn malde mjöl för en stor del av bygderna i regionen, kom trakten kring fallen tidigt att bli känd för sin kvarnverksamhet. Tack vare vattenkraften, och att pråmtrafik kunde bedrivas på Mölndalsån, utvecklades Kvarnbyn under 1800-talet till ett industrisamhälle och Mölndal till en industriort.
Om Lilla Götafors:
Fastigheten Lilla Götafors, på tomten kvarnfallet 20, var ursprungligen mjölkvarn och ligger strategiskt placerad till hälften i forsen – för att kunna utnyttja vattenkraften effektivt var det viktigt att komma nära vattnet. 1848-1849 anlades Lidfors handpappersbruk på tomten. Redan 1851 brann byggnaden men återuppbyggdes igen. På 1870-talet ersattes den tidigare träbyggnaden av den nuvarande tegelbyggnaden. 1883 såldes byggnaden till Korndal (Papyrus föregångare) men redan 1893 togs fastigheten över av Carlbergs Wäfveri AB som bland annat tillverkade skjortor. 1925 blev fabriken en del av Ahlafors. Huset har gått under många namn bland annat ”Skjorta” och Forshallen. Från 1950-talet har byggnaden använts både för dans, brottnings- och boxningsmatcher, utbildningar i Yrkesskolans regi samt som tapetfabrik och för fiskodling. På 1990-talet renoverades fastigheten, taket och murarna sågs om och fönstren byttes ut. 2008 genomfördes invändiga arbeten med innertak, vindsbjälklag och nya takfönster.